Het is mooi om mee te mogen werken aan het geluk van mensen


Dr. Ir. Harry van de Loo (1959) verzorgt dag drie de ochtend

www.linkedin.com/in/dr-ir-harry-van-de-loo


Techniek en menswetenschappen

Ik hou ervan om de wereld van verschillende kanten te bekijken. Zo studeerde ik techniek aan de TU Eindhoven en menswetenschappen aan de Radboud universiteit in Nijmegen. Vanuit de diversiteit zoeken naar passende oplossingen heeft mij erg geholpen bij mijn managementervaringen, die ik zowel in het bedrijfsleven als ook bij de gemeentelijke overheid heb opgedaan.


Gemeentesecretaris en statenlid

Ruime ervaring heb ik bij het oplossen van maatschappelijke- en samenwerkingsvraagstukken vanuit de rol van gemeentesecretaris, statenlid én onafhankelijk adviseur. Van 2000 tot 2007 ben ik gemeentesecretaris van Horst aan de maas geweest.


In diezelfde periode was ik tevens Statenlid in de Provincie Limburg. Van 2007 tot 2019 ben ik gemeentesecretaris van Boxmeer geweest. 

Adviseur

Daarnaast heb ik vanaf 2016 een eigen adviesbureau. Thans ben ik voorzitter van het Nederlands Instituut voor Management en Bestuur. Naast deze functies ben ik altijd maatschappelijk actief geweest en heb ik acht jaar gewerkt aan een dissertatie aan de TU Eindhoven, met als doel om de samenwerking tussen mensen in ambtelijke organisaties te verbeteren. 


Promotie

Uit het onderzoek blijkt dat goed overleg, het anders structureren van informatie en hier spelregels over te maken belangrijke succesfactoren zijn. Op 20 november 2019 ben ik gepromoveerd. Men zegt van mij dat ik bij uitstek een bruggenbouwer ben, die prima in staat is om mensen bij elkaar te brengen en een goed oog heeft voor ieders belang. Ik weet met humor en relativering tot goede resultaten te komen

E-mailen
Bellen
Map
Info