De weg van de mens is in alle opzichten uniek, 

hij leert, ervaart en ontdekt wat voor hem bestemd is.Klaas van der Heijden (1956) verzorgt dag een en dag vijf 


www.linkedin.com/in/klaasvanderheijden/

Techniek

Na mijn op techniek gerichte startbanen, in de automotive, witgoed, elektro-, warmte-, klimaattechniek en utiliteitsbouw, ben ik vanaf mijn 25e gelijke tred gaan lopen in werken en studeren en was ik hockeytrainer, -coach en skileraar.


Informatiemanager

Gedurende vier jaar als plv. hoofd interne zaken bij de sociale dienst Den Bosch, heb ik meerdere (hbo) studies afgerond. Documentair-, informatiemanagement, automatisering en AMBI. Tijdens mijn werkzaamheden als Informatiemanager bij Essent en daarna als Manager Archief en registratuur bij de UNI Utrecht heb ik in die vier jaar tijd meerdere managementopleidingen afgerond, zoals logistiek-, voortgezet- en hoger management.


Facility manager

In 1988 stapte ik in het vakgebied van Facility manager (sociale werkvoorziening). Gedurende negen boeiende jaren, ben ik zes jaar docent geweest in informatiemanagement bij meerdere instituten. Ik heb de opleidingen Staffware consultant (workflow) en NLP-masters, enneagram, kernkwadranten met succes afgerond. Bij de IBN-groep leerde ik dat mensen met een beperking (afstand tot de arbeidsmarkt) gemotiveerd tot mooie persoonlijke ontwikkelingen in staat bleken te zijn.

Adviseur document management

Na twee jaar in de rol van consultant en train the trainer bij Circle Software ben ik in 1999 als zelfstandig adviseur / interimmanager gestart. Ik ontwikkelde de zogenaamde kenniskaart. Daarmee optimaliseerde ik bij vele overheidsklanten gemeenten, provincies, waterschappen, veiligheidsregio's e.d. de informatiestromen en -structuren (en loste ik het probleem op van zoeken naar vinden). Dit principe implementeerde ik in meerdere Document Managenet Systemen zoals Corsa, Verseon, Decos, Docbase e.d. en diverse documentcreatie software tools.


Software ontwikkelaar

Dit leidde in 2004 tot de B.V. Split~Vision. Daarin startte ik met het ontwikkelen de Metadata manager, DSP / ZTC, de Informatie Controler (Governance tooling / software) en de achtdaagse Masterclass Informatie Controle. Ik verzorgde vele workshops, lezingen, jaarlijks meerdere evenementen en leidde 100-derden applicatiebeheerders op.


Procesmanager en Enterprise architect

Na mijn opleiding tot Certified Business ProcessManager (CBPM),  datamodellering, ArchiMate en GEA (General Enterprise Architecting) certificering heb ik de Governance tooling aangevuld met Procesmodelling, ERD, ArchiMate en Architectuur. In 2012 ben ik gestart met het ontwikkelen van de integratie van deze tool met (het geautomatiseerd configureren van) het SharePoint platform (documentmanagement) en later het zaaksysteem SinglePoint-for-All en heb ik Split~Vision Technologies Pvt Ltd India opgericht en vormgegeven. 


Zelfstandig ondernemer

Door mijn gewaardeerde Indiase collega's zijn vanaf 2014 het KCS en medewerkersportaal aangevuld met project-, organisatie-, proces- en Assetmanagement en de (ERP) portalen CRM, HRM en Finance. En ontwikkelde zij een designsystem (componenten) de DevOps pipelines en de delivery cyclus microsoft365 (Azure cloud based). In de 18 jaar bij Split~Vision verzorgde ik (als DGA) de sales, marketing, HRM en finance en begeleidde ik ontwikkelaars, adviseurs en consultants. 


Projectmanager, innovator en docent

Naast talloze projecten, adviestrajecten, implementaties en aanbestedingen heb ik meerdere (afdelingen en) personen in klantprojecten mogen coachen. Na enkele jaren in de rol van Directeur Innovatie, ontwikkelaar en docent van de Masterclass datagestuurd informatie management, startte ik in 2021
CO-BID
T Advies en Interimmanagement. De essentie daarbij is: samenhang brengen in de bedrijfsvoering, informatie, data en technologie met de mens (ondernemer, manager en medewerkers) centraal.


P.s. Ik ben geboren in het sterrenbeeld Ram (4 april 1956) met een tweelingen ascendant. Volgens de Chinese astrologie een hout-aap en enneagramtype 5 (soms 7 soms 8). Mijn metaprogramma's (NLP) zijn pro-actief, naar-toe, interne referentie, voldoet wel, optioneel, globaal, controle binnen zelf, ontwikkeling, concept, nabijheid, toekomst, visueel, zelfregulerend, wij, keuze, trough time, zien, voelen en continu. Volgens MBTI is mijn voorkeur INFP en met InsightDesign draag ik primair de kleuren geel en blauw uit met een knipoog naar groen en rood.

E-mailen
Bellen
Map
Info