enterprise architectuur zie ik als een bedrijfskundige discipline en richt zich op het verbeteren van strategische vraagstukken


Drs. Rob Stovers verzorgt dag 2 van de Masterclass

www.linkedin.com/in/robstovers/


Enterprisearchitect

Structureren, overzicht creëren, samenhang aanbrengen. Het zijn zaken die bij mij altijd ‘aan staan’. In mijn functie als enterprisearchitect houd ik me bezig met het verbeteren van organisaties en hun informatievoorziening vanuit een integrale blik en door te sturen op samenhang. 


Ik zie daarbij enterprisearchitectuur als een bedrijfskundige discipline die zich richt op het verbeteren van de besluitvorming van strategische vraagstukken. De tijd dat architectuur zich uitsluitend richtte op ‘IT’ ligt wat mij betreft ver achter ons.


Bedrijfskundig en strategisch

Met veel enthousiasme heb ik, samen van mijn toenmalige collega’s van Ordina, de methode GEA (General Enterprise Architecting) mogen ontwikkelen. Dat hebben we gedaan met een groot aantal organisaties die ook behoefte hadden aan een meer bedrijfskundige en strategische insteek van architectuur.

25 jaar architect

Inmiddels werk ik ruim 25 jaar als architect, in veel verschillende rollen en als adviseur van heel veel organisaties, zowel overheid als bedrijfsleven. Ik geloof  in de toegevoegde waarde van architectuur vanuit het aloude adagium: ‘eerst denken, dan doen’. Met architectuur zorg je ervoor dat je ‘de juiste dingen doet’, namelijk die dingen die bijdragen aan de doelen en ambities van een organisatie.


Kennis overdragen

Een belangrijk onderdeel van mijn werk vind ik het overdragen van kennis. Ik geef opleidingen bij de Solventa Academy, verzorg presentaties en webinars over het vakgebied en begeleid en coach architecten bij opdrachtgevers.


Fanatiek hardloper en fotograaf

Naast al dit serieuze werk ben ik een fanatiek hardloper en fotograaf. Ook daarbij staan structureren, overzicht creëren en samenhang aanbrengen ‘aan’. Zo werk ik bijvoorbeeld trainingsplannen voor een marathon gestructureerd en doelgericht uit. Eerst denken, dan doen. Eens een architect, altijd een architect!

E-mailen
Bellen
Map
Info