Wij brengen samenhang in Bedrijfsvoering, Informatie, Data en Technologie met de mens centraal
Docenten masterclass
___________________________________
Klaas van der Heijden (1956)
Klaas is hoofddocent en verantwoordelijk voor de samenhang van de leerdoelen van de Masterclass.
Hij verzorgt de eerste en de vijfde dag:
Sturen op taal verbindt
Sturen op stromen en structuren
______________________________________________
De weg van de mens is in alle opzichten uniek, hij leert, ervaart en ontdekt wat voor hem bestemd is.
Klaas is zijn loopbaan gestart in de techniek en heeft nadien in zijn rol als plv Hoofd Interne zaken sociale dienst in Den Bosch de HBO-opleidingen documentmanagement, Informatiemanagement en automatisering en AMBI afgerond.
Tijdens zijn rol als Informatiemanager bij Essent en UNI Utrecht heeft hij in deze vier jaar meerdere managementopleidingen afgerond, zoals logistiek-, voortgezet- en hoger management.
Daarna is hij in de Facility managers rol en in het docentschap gerold. Na de afgeronde NLP-masters werkte hij twee jaar als consultant en train the trainer bij Circle Software en is hij in 1999 gestart als zelfstandig adviseur / interimmanager.
Na 20 jaar als zelfstandig ondernemer (DGA) werkzaam te zijn geweest in advies en software (ontwikkeling in NL en India), als projectmanager, innovator en docent Masterclass is Klaas gestart met zijn adviesbedrijf genaamd CO-BIDT.
__________________________________________________Enterprise architectuur als bedrijfskundige discipline richt zich op het verbeteren van strategische vraagstukken.
Rob Stovers is Enterprise architect bij Solventa en een van de grondleggers van de architectuurmethode GEA. Hij wordt gedreven door het verbeteren van organisatie-inrichting en –besturing door het toepassen van architectuur. Daarbij staat de mens voor hem centraal.
Het proces van totstandkoming van een architectuur en de belangenafwegingen die daarbij worden gemaakt, vindt hij van cruciaal belang. Hij is actief in de architectuurgemeenschap, onder meer als bestuurslid van de stichting groeiplatform GEA en publiceert en presenteert regelmatig over architectuur gerelateerde onderwerpen.
Als voorzitter van het kernteam GEA ontwikkelt Rob actief kennis op het gebied van Enterprise architectuur.
_____________________________________
Drs. Rob Stovers
Rob verzorgt de tweede dag:
Organisatie transformatie
__________________________________Dr. Ir. Harry van de Loo (1959)
Harry verzorgt de derde dag de ochtend:
Sturen op taken
___________________________________________________
Het is mooi om mee te mogen werken aan het geluk van mensen.
Harry studeerde techniek aan de TU Eindhoven en menswetenschappen aan de Radboud universiteit in Nijmegen.
Ruime ervaring heeft hij bij het oplossen van maatschappelijke- en samenwerkingsvraag-stukken vanuit de rol van gemeentesecretaris, statenlid én onafhankelijk adviseur.
Harry heeft vanaf 2016 een eigen adviesbureau. En is voorzitter van het Nederlands Instituut voor Management en Bestuur.
Naast deze functies heeft Harry acht jaar gewerkt aan zijn dissertatie aan de TU Eindhoven. Op 20 november 2019 is hij gepromoveerd.
Men zegt van hem dat hij bij uitstek een bruggenbouwer is, die prima in staat is om mensen bij elkaar te brengen en een goed oog heeft voor ieders belang. Harry weet met humor en relativering tot goede resultaten te komen.
________________________________________________
Ik ben dol op de vraag “Waarom doe ik wat ik doe en hoe creëer ik daar een keuze in?"
Na afronding van de HEAO (Sociale Bedrijfskunde MER (Management, Economie & Recht) is Elbert-Jan in 1989 met zijn werkzame leven gestart.
Daarna voltooide hij de studie Sociologie met als afstudeerrichting Organisatie Sociologie aan de UvA (1996) onder begeleiding van professor Jelle Visser.
In het bedrijfsleven werkte hij onder andere als cashmanager bij een multinational en bij een familiebedrijf in de productiesector.
In 2008 is hij gestart met SenZ Coaching gericht op de ontwikkeling van persoonlijk leiderschap. En sinds 2013 het Beter Vitaal.
Elbert-Jan heeft veel kennis over hoe onze fysiologie effect heeft op ons gedrag en omgekeerd. En volgde daarin verschillende coachopleidingen.
_____________________________________
Drs. E.J.G. van van Zetten (1966) Elbert-Jan
Elbert-Jan verzorgt de derde dag de middag:
Sturen op keuzes
__________________________________
Drs. Hein Corstens (1947)
Hein verzorgt de vierde dag:
Informatietransformatie
_________________________________________________
Alleen goede data leiden tot goede informatie.
Hein is oprichter en directeur van CORSTENS informatie-architectuur. Hij is geschoold in bouwkunde, economie en informatica. In 1987 heeft hij informaticabedrijf URBIDATA opgericht, dat gespecialiseerd was in advisering en softwareontwikkeling op het gebied van de ruimtelijke informatievoorziening.
In 2008 heeft Hein zich gevestigd als zelfstandig adviseur. Hij is zich sindsdien blijven richten op de ruimtelijke informatievoorziening – inclusief bouwwerkinformatie (BIM) -, maar houdt zich van daaruit met het bredere gebied van ontologieën als basis voor een semantisch geïntegreerde informatievoorziening.
Hein is sterk in het oplossen van complexe problemen, niet alleen als analyticus en ontwerper, maar ook als organisator en netwerker. De door hem uitgevoerde werkzaamheden hebben onder meer betrekking op semantische modellering, ontwerp van en advisering over informatie-architecturen, informatiesysteemontwerp en informatieplanning. Zie ook www.corstens.nl
_____________________________________________
Wat heb je nodig voor datagedreven mensen, processen en systemen?
Ronald houdt zich gedurende lange tijd bezig met waarde creëren uit data. Hij gebruikt zijn brede ervaring en zijn people skills bij een diversiteit aan organisaties, creëert vele technische oplossingen om projecten tot een bovengemiddeld goed einde te brengen, met tevreden opdrachtgevers.
Ronald heeft een unieke combinatie van diepgaande kennis van de techniek, ervaring hoe organisaties werken en hoe mensen meegenomen kunnen worden in veranderingstrajecten. Door zijn uitnodigende en rustige houding, politiek gevoel en aandacht voor teamwork krijgt Ronald veel gedaan binnen alle lagen van de organisatie.
President DAMA Nederland
DAMA is de organisatie die internationaal datamanagement op een hoger plan wil krijgen, door kennis te bundelen in de Data Management Body of Knowledge (DAMA DMBoK) en actieve afdelingen in verschillende landen. Sinds 2021 bestuurt Ronald met 5 bestuursleden de Nederlandse afdeling en zet zich in om mensen uit veel organisaties kennis te laten nemen en te laten samenwerken rondom datamanagement.
_________________________________________
Ronald Baan (1963)
Ronald verzorgt de zesde dag:
Datacentrisch transformeren
Martine verzorgt de zevende dag de ochtend
Perspectief dat lonkt
Bijdragen aan het beter functioneren van mensen en organisaties is wat mij echt gelukkig maakt
Martine is een resultaatgerichte doorzetter, die in haar carrière maar één rode draad kent: welk resultaat is er nodig, in welke context en met welke mensen? Dan gaan we dat regelen! Zij heeft meer dan 20 jaar ervaring met het neerzetten van resultaten in allerlei verschillende omgevingen, van overheid tot commercieel, van IT uitdagingen tot organisatie- en procesinrichting. Martine raakt getriggerd op complexiteit, puzzels, uitdagingen en concreet te behalen resultaten met meerwaarde. Vertel haar niet dat iets niet kan. ‘Kan niet’ bestaat niet, we hebben het ‘hoe’ blijkbaar alleen nog niet gevonden.
Met een gezonde reserve ten aanzien van methodieken vindt Martine haar weg. Ze creëert overzicht en focus, verbindt mensen en organisatielagen en deinst er niet voor terug de moeilijke vragen op tafel te leggen. Methodieken zijn gestold gezond verstand, geweldige hulpmiddelen om in je toolbox te hebben en vervolgens pragmatisch en met gezond verstand in te zetten waar en hoe dat nodig is en helpt. Humor en aandacht voor de mens zijn daarbij niet te vergeten tools.
_________________________________________________________
Haal het beste uit jezelf en voel je goed in relaties en werk.
Mijn doel is mensen helpen en hen laten ervaren hoe makkelijk het is jezelf goed te voelen en het beste uit je leven, relaties en werk te halen.
Tony begon haar werkend leven in 1972 in creatieve beroepen waaronder kapster, verzorging, interieurs, managen vastgoed e.d. Daarbij ontdekte ze dat mensen en gelukkig zijn altijd haar passie was. Na de creatieve periode volgenden diverse opleidingen en zakelijke ondernemingen. Waaronder een elektronicazaak, een platenzaak en was zij daarna 30 jaar Directeur (DGA) van een automatiseringsbedrijf.
Door haar leidinggevende ervaring en het aansturen van de werkzaamheden van personeel, op Finance- en HR-gebied startte zij haar onderzoek naar het vraagstuk;
"dat er meer moest zijn om beter te communiceren en als mens en bedrijf te groeien".
Zij volgde de opleiding tot NLP-practioner, NLP-master, NLP-coach en NLP-trainer. Tijdens haar opleiding bij ABC NLP TIOUW, in samenwerking met ADRIBA van de vrije universiteit van Amsterdam, heeft zij geleerd hoe je het beste uit medewerkers haalt en op welke manier mensen gepassioneerd hun werk heel leuk (kunnen) blijven vinden.
____________________________________
Tony Smits (1956)
Tony verzorgt feed back op het groepsproces:
Persoonlijke en linguïstische transformaties
___________________________________
Mark Klerkx (1971)
Mark verzorgt de zevende dag de middag:
Cloudplatform realiseren
___________________________________________________
IT een bijdrage laten geven aan de ontwikkeling van mens en organisatie staat voorop bij mijn keuzes.
Waar ICT op veel plaatsen vaak onnodig complex en ingewikkeld wordt gemaakt, kiest Mark ervoor om op de werkvloer te beginnen en te doorgronden waar de gebruikers nu daadwerkelijk behoefte aan hebben. Hoe ICT hen verder vooruit kan helpen en waar lopen ze tegenaan bij het gebruik van alle beschikbare ICT middelen.
Mark ontwerpt praktische (Enterprise) ICT oplossingen die daadwerkelijk meerwaarde bieden aan de organisatie. Daarbij rekening houdend met de organisatiecontext.
Bovenal is Mark gewoon een techneut en streeft hij ernaar om vanuit zijn passie voor ICT en betrokkenheid bij de organisatie en haar gebruikers, zonder al teveel poespas, moderne ICT technologieën in te zetten die hen vooruit helpt.