Wat heb je nodig voor datagedreven
mensen, processen en systemen?


Ronald (1963) verzorgt dag 6 van de Masterclass

https://www.linkedin.com/in/ronaldbaan

Data is Mensenwerk

Ik word enthousiast van meer doen met data, het gebruik van nieuwe technologie en gedegen ontwikkel- en beheermethoden om aan de organisatie en gebruikers sneller en beter innovatieve diensten en producten te leveren. Ik vertaal complexe uitdagingen naar praktische oplossingen, communiceer naar alle lagen van de organisatie in duidelijke taal wat de issues en de kansen zijn en hoe de oplossingen eruit zullen zien. Met mijn enthousiasme en focus krijg ik de organisatie en mensen mee op het pad van nieuwe oplossingen en processen.


Data Architectuur

Om waarde te creëren met data moet data kunnen stromen, moet het betrouwbaar zijn en in de behoefte voorzien. Ik vind het altijd mooie uitdagingen om dit op grote schaal binnen organisaties voor elkaar te krijgen. Veel ingewikkelde dingen kunnen begrijpelijk worden gemaakt door begrippen en modellen die je met elkaar afspreekt en deelt. Goede datamodellen zijn eigenlijk kennismodellen die mens en machine met elkaar delen.
President DAMA Nederland

DAMA is de organisatie die internationaal datamanagement op een hoger plan wil krijgen. Ze doen dat door hun kennis van vele jaren te bundelen in de Data Management Body of Knowledge (DAMA DMBoK) en door actieve afdelingen te hebben in veel landen. Sinds 2021 bestuur ik met 5 bestuursleden de Nederlandse afdeling en zet mij in om mensen uit veel organisaties kennis te laten nemen en te laten samenwerken rondom datamanagement.


Ondernemer

Ruim 20 jaar heb ik mijn eigen onderneming gehad en met heel veel plezier oplossingen voor de overheid en het bedrijfsleven op het gebied van data- en documentontsluiting gemaakt en onderhouden. Om me nog meer met de inhoud bezig te houden, ben ik nu alweer bijna 10 jaar als zelfstandig adviseur datamanagement bezig. Ondernemen zit in mijn bloed en ik help graag anderen met raad en daad.


Breed geïnteresseerd

Ik loop hard, racefiets en zwem graag. Ik kook iedere dag, heb mijn huis verbouwd, doe van alles met domotica en hou van muziek, van barok tot pop en wil van veel eigenlijk weten hoe het werkt.

E-mailen
Bellen
Map
Info